Щодо недопущення погіршення умов харчування в закладах освіти

Лист МОН № 1/9-522 від 11.09.20 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-522 від 11 вересня 2020 року

Обласні, Київська міська
державні адміністрації

Щодо недопущення погіршення
умов харчування в закладах освіти

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 №37580/0/1-19 голови обласних, Київської міської держадміністрацій мають вживати системних заходів із посилення контролю за організацією харчування здобувачів освіти з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, а також затвердження регіональних планів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти.

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів, спричинених поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 (далі - Постанова) затверджено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину, зокрема визначено вимоги до організації харчування.

Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб.

Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Разом із цим, у разі неможливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування може відбуватись шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів У країни від 22 листопада 2004 № 1591.

Водночас, Міністерство освіти і науки України отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу.

Просимо взяти питання організації якісного харчування в закладах освіти під особистий контроль.

Заступник Міністра                                   Світлана Даниленко

Освіта.ua
11.09.2020

Вступило в силу новое положение о дистанционном образовании Документ определяет механизм обеспечения получения среднего образования по дистанционной форме
COVID-19: 68 городов и районов включены в «красную» зону С 19 октября 68 городов и районов будут находиться в «красной» зоне карантина
Школьные каникулы с 15 октября, - решение правительства Срок действия адаптивного карантина продлен до 31 декабря 2020 года
Школы получили рекомендации относительно даты начала каникул Министерство образования рекомендует школам внести изменения в структуру учебного года
Комментарии
Аватар
Осталось 2000 символов. «Правила» комментирования
Имя: Заполните, или авторизуйтесь
Код:
Код
Ольга
Скажите почему в школе запрещают принести свой перекус и съесть его в столовой?! Что делать ребенку, если он не может есть школьную еду, она вызывает у него отвращение?!
Мама
Для Ольга: це питайте в своїй школі. В усіх школах діти носять їжу з собою Може заборонено саме приносити її в столову? Ну то їдять в класі
Комментировать

Чтобы получать первым
все новости от «Osvita.ua»
в Facebook — нажмите «Нравится»

Освіта.ua

Спасибо,
не показывайте мне это!