Щодо недопущення погіршення умов харчування в закладах освіти

Лист МОН № 1/9-522 від 11.09.20 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-522 від 11 вересня 2020 року

Обласні, Київська міська
державні адміністрації

Щодо недопущення погіршення
умов харчування в закладах освіти

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.10.2019 №37580/0/1-19 голови обласних, Київської міської держадміністрацій мають вживати системних заходів із посилення контролю за організацією харчування здобувачів освіти з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, а також затвердження регіональних планів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти.

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів, спричинених поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 (далі - Постанова) затверджено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину, зокрема визначено вимоги до організації харчування.

Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб.

Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування. Разом із цим, у разі неможливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування може відбуватись шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів У країни від 22 листопада 2004 № 1591.

Водночас, Міністерство освіти і науки України отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу.

Просимо взяти питання організації якісного харчування в закладах освіти під особистий контроль.

Заступник Міністра                                   Світлана Даниленко

Освіта.ua
11.09.2020

Опубликован рейтинг школ Украины 2020 года Сайт Освіта.ua составил рейтинг школ Украины по результатам внешнего оценивания выпускников школ 2020 года
В МОН определили, как оценивать учеников 3-4-х классов НУШ Цель рекомендаций - определение подходов и требований к оцениванию результатов обучения
Школьникам не хватает украинских учебников Школам, которые ранее были русскоязычными, не хватает украинских учебников
МОН: зарплата учителей будет расти в течение 2021 года В проекте бюджета предусмотрено более 102 млрд грн на заработные платы школьных учителей
Комментарии
Аватар
Осталось 2000 символов. «Правила» комментирования
Имя: Заполните, или авторизуйтесь
Код:
Код
Ольга
Скажите почему в школе запрещают принести свой перекус и съесть его в столовой?! Что делать ребенку, если он не может есть школьную еду, она вызывает у него отвращение?!
Мама
Для Ольга: це питайте в своїй школі. В усіх школах діти носять їжу з собою Може заборонено саме приносити її в столову? Ну то їдять в класі
Комментировать

Чтобы получать первым
все новости от «Osvita.ua»
в Facebook — нажмите «Нравится»

Освіта.ua

Спасибо,
не показывайте мне это!